fbpx

Učestala pitanja

Što je fine art fotografija?

Fine art fotografija vrsta je umjetničke fotografije koja se unatrag nekoliko godina etablirala kao umjetnička fotografija kreirana po uzoru na portrete starih majstora. Ona se odlikuje posebnom vrstom obrade u Photoshopu ili kreacijom kompozita. Više o fine art fotografiji pročitajte na Što je fine art?

Zašto snimanja traju tako dugo?

Baš svaki paket, čak i onaj s minimalnim brojem portreta, uključuje session u minimalnom trajanju od sat vremena, a sessioni za pakete s većim brojem portreta mogu s pauzama potrajati i do 3 sata. Ništa u procesu stvaranja umjetničke fine art fotografije ne može se stvarati kao na traci. Nakon vašeg dolaska, slijedi odabir kostima, prilagodba individualizirane rasvjete, razgovor i kreiranje poza, a zatim zajedno stvaramo opuštenu atmosferu nužnu za stvaranje bezvremenskog fine art portreta. Obično je svakome od nas potrebno barem desetak minuta da se opustimo pred objektivom. Nakon toga, kreiramo sve što meni i vama padne na pamet.

Ako ste odabrali paket s više portreta, nakon prvog dijela fotografiranja slijedi presvlačenje. Također, pauze su potrebne najviše majkama s bebama i malom djecom, ali i odraslima. Sve to iziskuje vrijeme nužno za fine art fotografiju.

Koja je cijena portretiranja?

Cijena portretiranja ovisi o tome koliko portreta želite i koliko njih otisnutih na platnu. Formirala sam nekoliko paketa, a sve ih možete pregledati na stranici PAKETI.

Za koliko ću vremena dobiti portrete?

Isporuka digitalnih portreta vrši se u roku od 3 tjedna, dok se isporuka portreta na platnu s blindramom ili uramljenih u drveni okvir vrši u roku od 40 dana.

Kako se i kada vrši plaćanje?

Plaćanje se u potpunosti vrši nakon sessiona, a prije isporuke digitalnih portreta. Plaćanje se vrši uplatom na račun: HR0523400091160670032 otvoren u Privrednoj banci Zagreb na ime Portrayal, obrt za dizajn i snimanje, vl. Tihana Kušter, Braće radića 23 Sračinec.

Gdje se nalazi studio?

Studio se nalazi u Sračincu, 6 km udaljenosti od Varaždina i o. sat vremena autocestom od Zagreba.

U koje vrijeme mogu dogovoriti session?

Session možete dogovoriti bilo kojim danom od ponedjeljka do subote u prijepodnevnim ili poslijepodnevnim satima.

Kakve sve haljine i kostime imate u ponudi?

U ponudi je oko 60 povijesnih kostima, radova prof. Vlaste Godec. Kostimi su prikladni za djecu od 4. godine nadalje te za odrasle (veličine oko 32-46 za žene, a za muškarce S-XL). Osim toga, u ponudi je nekoliko haljina za trudnice i dojilje.

Kako se moram odjenuti za session?

Preporuka je odjenuti svečaniju odjeću po vašem izboru bez obzira želite li se fotografirati u dostupnim kostimima. Uvijek okinem i nekoliko fotografija u vašoj odjeći.

Kako mogu rezervirati termin?

Rezervirati termin možete javljanjem slanje poruke preko Facebooka, Instagrama, e-maila (tihana.kuster@gmail.com) ili ispunjavanjem forme:

Rezervirajte termin